lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciastka migdałowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kochani tym razem zrobiłam ciastka migdałowe. Zaopatrzyłam się w mąkę migdałową i tak oto powstał smakołyk .

Ciastka migdałowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka migdałowe

Składniki:

 

 

  • ksylitol 100 g

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

 

  • 3 żółtka

 

  • 4 krople aromatu migdałowego

Sposób przygotowania:

Ciastka migdałowe

Wykonanie :

Masło kroimy w kostkę czy paseczki , jak kto woli lub dajemy w całości ( ja swoje podgrzałam w mikrofali pół na pół) .
Dodajemy ksylitol i miksujemy na masę maślaną , w trakcie miksowania kiedy już widać gładka masę to wbijamy żółtka i nadal miksujemy do momentu idealnego kremu .
Przesiewamy mąkę tortową i migdałową z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy maślanej i nadal miksujemy na końcu dodajemy parę kropel aromatu.
Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka wkładamy ciasto ( musi być miękkie aby się "prześliznęło" ) i wyciskamy ciasteczka.
Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach.

Ciastka migdałowe
Masło kroimy w kostkę czy paseczki , jak kto woli lub dajemy w całości
Ciastka migdałowe
Dodajemy ksylitol i miksujemy na masę maślaną
Ciastka migdałowe
Przesiewamy mąkę tortową i migdałową z proszkiem do pieczenia.
Ciastka migdałowe
Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka wkładamy ciasto

Tagi:

ciastka deser