Sposób przygotowania:
Ciastka mokka kremowe.
Tabliczkę czekolady deserowej rozpuścić w garnuszku z mlekiem
na małym ogniu,kawę zaparzyć i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać masło,mąkę,wymieszać.Połączyć z czekoladą rozpuszczoną,naparem z kawy i pianą z białek.Delikatnie
wymieszać i nałożyć do szprycy z wyciskarką w kształcie gwiazdki
i wyciskać masę kolistymi ruchami prosto na wyłożoną pergaminem
natłuszczoną blachą.Wsunąć do piekarnika i piec ok.20 min.w temp.180-200 st.C.
na małym ogniu,kawę zaparzyć i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać masło,mąkę,wymieszać.Połączyć z czekoladą rozpuszczoną,naparem z kawy i pianą z białek.Delikatnie
wymieszać i nałożyć do szprycy z wyciskarką w kształcie gwiazdki
i wyciskać masę kolistymi ruchami prosto na wyłożoną pergaminem
natłuszczoną blachą.Wsunąć do piekarnika i piec ok.20 min.w temp.180-200 st.C.
misia53