Sposób przygotowania:
Mini torciki cappuccino z niespodziankąBiszkopt
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodawać po łyżce cukier i nadal ubijać. Stale ubijając dodawać po jednym żółtku.
Odłożyć mikser i do masy jajecznej przesiać sypkie składniki.
Delikatnie lecz dokładnie je wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać biszkopt i piec około 20 minut w 170 st do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić na kratce.
Następnie obręczą do żywności ( średnica 9 cm) wykroić 4 krążki. Każdy krążek przekroić na pół. Resztę biszkoptu zamrozić lub przygotować bajaderki.
Masa
Do wysokiego naczynia przelać śmietanę. Wstępnie ubić, dodać proszek cappuccino. Wymieszać. Cukier puder wymieszać z zagęstnikiem i porcjami dodawać do śmietany ( stale ubijać ją mikserem).
Wykonanie:
W obręczach umieścić biszkopt. Wyłożyć po łyżce kremu i rozsmarować. Następnie do każdej foremki włożyć po dwie galaretki. Dać znowu po łyżce kremu, wyrównać.
Ułożyć drugi krążek biszkoptu, na którym rozsmarować po łyżce kremu.Przez sitko posypać torciki proszkiem cappuccino.
Z reszty kremu zrobić rozetki na torcikach. Wstawić torciki do lodówki na 2 -3 godziny.
ETAP 4:
W międzyczasie czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada lekko przestygnie, przełożyć do woreczka, odciąć różek i czekoladą malować serduszka na papierze do pieczenia.
Wstawić do lodówki, aby stwardniały. Gdy to nastąpi wbić w torciki. Smacznego!