Sposób przygotowania:
Ciastka orzechowe z granatem i czekoladąCzekolada:
![Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-orzechowe-z-granatem-i-czekolada-545160.jpg)
Czekoladę należy posiekać.
Masa:
![Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-orzechowe-z-granatem-i-czekolada-545161.jpg)
Masło orzechowe utrzeć z masłem i cukrem do puszystości, a następnie kolejno połączyć z jajkiem oraz mąką, solą i proszkiem do pieczenia.
Na końcu wmieszać czekoladę z ziarenkami granatu.
Formowanie:
![Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-orzechowe-z-granatem-i-czekolada-545162.jpg)
Z dokładnie połączonej masy należy uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą z nich spłaszczyć i przełożyć na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia.
Pieczenie:
![Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-orzechowe-z-granatem-i-czekolada-545163.jpg)
Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu będą delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej konsystencji.
mocsłodkości
Di bloguje
mocsłodkości napisał(a):