lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciastka sezamowo - orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zajrzałam do szafki , przejrzałam co mam, wybrałam produkty i tak powstały ciastka sezamowo orzechowe. Lubię robić za każdym razem coś innego dzięki temu powstają smakołyki próby i błędy dozwolone :)

Ciastka sezamowo - orzechowe Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Ciastka sezamowo - orzechowe

Składniki:

  • 2 białka

 

  • 3 łyżki miodu płynnego

 

 

 

 

 

  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciastka sezamowo - orzechowe

Wykonanie:

Odmierzyłam i uprażyłam na patelni orzeszki pinii i sezam, zostawiłam do ostygnięcia.

Ubiłam białka ze szczypta soli na sztywno, dodałam do ubitego białka rozpuszczoną i ostudzoną margarynę.

Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Dodałam uprażony sezam z orzeszkami pinii. Wlałam płyny miód tak na oko 3 łyżki. Całość wymieszałam , kładłam łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekłam 12 minut w 170 stopniach.

Ciastka po upieczeniu są klejące i lekka przylegają, dajmy im ostygnąć i lekko podważając ściągamy z papieru.

Ciastka sezamowo - orzechowe
Odmierzyłam i uprażyłam na patelni orzeszki pinii i sezam , zostawiłam do ostygnięcia .
Ciastka sezamowo - orzechowe
Ubiłam białka ze szczypta soli na sztywno , dodałam do ubitego białka rozpuszczoną i ostudzoną margarynę.
Ciastka sezamowo - orzechowe
Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciastka sezamowo - orzechowe
Dodałam uprażony sezam z orzeszkami pinii
Ciastka sezamowo - orzechowe
Wlałam płyny miód tak na oko 3 łyżki . Całość wymieszałam.
Ciastka sezamowo - orzechowe
Kładłam łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam 12 minut w 170 stopniach .

Tagi:

ciastka deser