Sposób przygotowania:
Kruche ciastka orzechowe
1) Margarynę kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy cukier, jajko i miksujemy.
2) Następnie mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do reszty składników.
3) Na koniec dodajemy masło orzechowe i zagniatamy.
4) Z masy formujemy równej wielkości kulki.
5) Orzechy włoskie obieramy i siekamy, obtaczamy w nich kulki.
6) Kulki układamy na formie do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
2) Następnie mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do reszty składników.
3) Na koniec dodajemy masło orzechowe i zagniatamy.
4) Z masy formujemy równej wielkości kulki.
5) Orzechy włoskie obieramy i siekamy, obtaczamy w nich kulki.
6) Kulki układamy na formie do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
skuter5