Sposób przygotowania:
Ciastka owsianeETAP 1:
Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać płatki owsiane i wiórki kokosowe. Wbić żółtko. Dolać mleko i śmietanę i wrzucić masło.
Można dodać kilka kropel zapachu do ciasta. Zagnieść ciasto uformować w walec o średnicy ok. 6-7cm. Przykryć go folią i schować do lodówki na kilka godzin lub nawet na całą noc. Po tym czasie ciasto wyjąć i pokroić nożem na plasterki o grubości ok. 1cm.
Uformować w ładne okrągłe ciasteczka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu wystudzić na metalowej kratce. Ciastka można polać białą lub mleczną czekoladą roztopionymi w kąpieli wodnej.
Dodatkowo ciastka oblane białą czekoladą można posypać wiórkami kokosowymi. ciastka po zastygnięciu polewy przełożyć do plastikowego pojemnika na ciasto lub metalowej puszki i przechowywać w lodówce.