Sposób przygotowania:
Kruche ciastka z czekoladąETAP 1:
Mąkę, śmietanę, jajko, margarynę, śmietanę, proszek do pieczenia, zapach i cukry umieścić w dużej misce i zagnieść rękami jednolite ciasto. Od czasu do czasu można podsypać mąką gdyby się kleiło.
Czekoladę deserową pokroić w kostkę i wsypać do ciasta. Zagnieść jeszcze raz ciasto wgniatając do środka czekoladę. Ciasto uformować w wałek, pokroić na równe plasterki.
Z każdego plasterka formować ciasteczko okrągłe lub innego kształtu. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10-15 minut w temp. 180 stopni do zrumienienia.
Po upieczeniu ciastka wystudzić na metalowej kratce a potem udekorować roztopioną np. w mikrofali mleczną czekolada.