Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1182]

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasteczka są pyszne, chrupiące i niezwykle aromatyczne. Kokos idealnie komponuje się z suszonymi jabłkami.

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami

Składniki:

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami

17 ciastek:

Dodatkowo:

  • cukier puder do posypania (zmieliłam ksylitol)

Sposób przygotowania:

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami

Masa:

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami
Masa powinna być zwarta i dobrze połączona.

Masło utrzeć z cukrem, a następnie wymieszać z jajkiem. Dodać resztę składników - jabłka wmieszać na końcu.

Całość wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji.

Ciasteczka:

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami
Ciastka można spłaszczać za pomocą dłoni.

Z masy uformować kulki - wielkością przypominające orzech włoski.

Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.

Aby uzyskać efekt kratki - kulki należy spłaszczać za pomocą kratki do siekania jajek.

Pieczenie:

Ciastka owsiano-kokosowe z suszonymi jabłkami
Ciasteczka powinny być lekko zarumienione.

Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku - około 14-15 minut w 180 stopniach.

Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.