Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Ciastka ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z wiśniami i polewą czekoladową

Ciastka ryżowe

Składniki:

Ciastka ryżowe

 

  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie kleiku ryżowego

Sposób przygotowania:

Ciastka ryżowe
Margarynę rozetrzeć z cukier dodać jajka, cukier waniliowy, i proszek do pieczenia na końcu wsypać całą paczkę ryżowego.
Ciasto zagnieść, formować małe krążki w których robić na środku dołek, piec na złoty kolor, gdy przestygną na środek każdego ciastka kładziemy wydrylowaną wiśnię i polewamy rozpuszczoną gorzka czekoladą.
Smacznego