Sposób przygotowania:
Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem
Do miski wlewamy kefir, miód i dodajemy wybite jajko, rodzynki i mieszamy.
Wsypujemy mąkę orkiszową i ryżową oraz proszek do pieczenia i ponownie dokładnie mieszamy.
Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju. Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem.
Wsypujemy mąkę orkiszową i ryżową oraz proszek do pieczenia i ponownie dokładnie mieszamy.
Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z oleju. Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem.
![Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-orkiszowo-ryzowe-z-miodem-565544.jpg)
![Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-orkiszowo-ryzowe-z-miodem-565545.jpg)
![Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-orkiszowo-ryzowe-z-miodem-565546.jpg)
![Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem Placuszki orkiszowo - ryżowe z miodem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-orkiszowo-ryzowe-z-miodem-565547.jpg)