slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 890]

Ciasteczka orzechowo-kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne i kruche ciasteczka. Zamiast zwykłego masła wykorzystałam dużo zdrowsze masło orzechowe.

Ciasteczka orzechowo-kukurydziane

Składniki:

Ciasteczka orzechowo-kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orzechowo-kukurydziane
Do miseczki przekładamy masło orzechowe, dodajemy jajo i erytrol (cukier), mieszamy razem.

Płatki kukurydziane mielimy i dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy ciasto.

Dzielimy na 6 części i robimy ciasteczka w dłoniach. Układamy na blaszce, lekko spłaszczając.

Posypujemy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

Wstawiamy na nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Podajemy ciastka gdy ostygną z kubkiem mleka, kakao czy herbaty.

Smacznego.