Sposób przygotowania:
Ciasteczka migdałowe z kremem
Obie mąki oraz kakao przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier, zmielone migdały, pokrojone na mniejsze kawałki masło lub margarynę, żółtka oraz szczyptę soli. Szybko zarabiamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą lub wkładamy do woreczka i dajemy na 2-3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 st przez 12-15 minut. Studzimy.
Krem czekoladowy i masło orzechowe dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Porcje kremu nakładamy na połowę ciastek i przykrywamy ciastkami bez kremu. Wierzch dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i kolorową posypką (nadmiar posypki strząsamy).
Tak przygotowane ciastka dajemy na godzinę do lodówki. Przechowujemy w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 st przez 12-15 minut. Studzimy.
Krem czekoladowy i masło orzechowe dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Porcje kremu nakładamy na połowę ciastek i przykrywamy ciastkami bez kremu. Wierzch dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i kolorową posypką (nadmiar posypki strząsamy).
Tak przygotowane ciastka dajemy na godzinę do lodówki. Przechowujemy w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)
mocsłodkości
misia5
Dziękuję :) Moja rodzina je uwielbia.
biedroneczki
misia5
O tak :) Na imprezy są doskonałe :)
ciasteczka
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasteczka Ci smakowały :)
biedroneczki
misia5
Dziękuję :) Bardzo się cieszę, że ciasteczka Wam smakowały :)
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
skuter5