alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciastka z miodem i cukrem brązowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciastka z miodem i cukrem brązowym

Ciastka z miodem i cukrem brązowym

Składniki:

Ciastka z miodem i cukrem brązowym

 

  • 23 dag mąki pszennej
  • 10 ml płynnego ciemnego miodu
  • pół kostki stopionego masła
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 10 dag brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 dag posiekanego kandyzowanego imbiru

Sposób przygotowania:

Ciastka z miodem i cukrem brązowym
Najpierw wymieszać sypkie składniki, potem dodać do nich lekko podgrzany miód. Dokładnie wymieszać. Dłońmi ukształtować kulki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. W odstępstwie 10 cm ułożyć na nim kulki. Piec w temp. 180 st. C przez 10 minut. Po wyjęciu odczekać ok. 2 minut. Po czym zdjąć z blaszki i poczekać aż ostygną.