Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Ciastka z płatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka z płatkami idealne będą na drugie śniadanie, ale i nie tylko. Będą też dobrym rozwiązaniem na podwieczorek.

Ciastka z płatkami

Składniki:

Ciastka z płatkami

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki margaryny
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka płatków kakaowo-miodowych
  • 1 szklanka cukru (można dać mniej jeśli ktoś nie lubi tak bardzo słodkich ciasteczek)

Sposób przygotowania:

Ciastka z płatkami
1. Jajka ubić z cukrem. Następnie miksować dodając po kawałku margaryny.

2. Dodać mąkę. Zmiksować.

3. Z kolei dodać płatki i łyżką wymieszać.

4. Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać po porcji ciasta. Porcje ciasta zależą od tego jak wielkie i jak grube ciastka chcemy mieć.

5. Piec w 180 stopniach przez około 15-20 minut.

6. Gotowe! Smacznego!

Tagi:

ciastka okazje