Sposób przygotowania:
Świąteczne racuchy
Mieszamy najpierw osobno sypkie i osobno mokre składniki.
Następnie łączymy je w jednym naczyniu.
Ciasto powinno być gęste by można je nabierać łyżką.
Ciasto przyprawiamy do smaku przyprawą do piernika.
W głębszym rondlu rozgrzewamy olej i mocząc w nim łyżkę nabieramy ciasto i kładziemy na gorący tłuszcz.
Smażymy z obu stron i osączamy na papierowym ręczniku.
Gdy przestygną oprószamy cukrem pudrem.
Następnie łączymy je w jednym naczyniu.
Ciasto powinno być gęste by można je nabierać łyżką.
Ciasto przyprawiamy do smaku przyprawą do piernika.
W głębszym rondlu rozgrzewamy olej i mocząc w nim łyżkę nabieramy ciasto i kładziemy na gorący tłuszcz.
Smażymy z obu stron i osączamy na papierowym ręczniku.
Gdy przestygną oprószamy cukrem pudrem.