peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Ciastka z płatków i bananów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 26
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i zdrowe ciasteczka, doskonałe uzupełnienie energii sprawdzą się jako szybka przekąska w pracy lub po treningu. Gorąco polecam!

Ciastka z płatków i bananów

Składniki:

Ciastka z płatków i bananów

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z płatków i bananów
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 20 minut. Suche składniki mieszamy w misce (płatki, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mielone migdały). Do blendera wyciskamy sok z połówki pomarańczy, dodajemy obrane połamane banany, odsączone daktyle, olej kokosowy i cukier - blendujemy na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy aż się połączą (najlepiej dłonią). Z powstałego ciasta kształtujemy kulki o średnicy około 2 cm, a następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze około 180 stopni.

Tagi:

deser ciastka