Sposób przygotowania:
Ciastka z nasion amarantusa
Kaszę kuskus przygotować według przepisu, czyli zalać wodą i odczekać aż całą wchłonie. Do miski włożyć płatki owsiane, przestudzony kuskus, nasiona amarantusa i sok z limonki. Przemieszać łyżką i dodać jagody goi i żurawinę oraz miód. Wszystko dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 C. Wyrobioną masę nabierać łyżką stołową i formować kulki delikatnie je spłaszczając. Wykorzystać połowę a do pozostałej dodać łyżkę kakao i wymieszać.
Uformowane ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 15 minut. Najlepsze są po przestudzeniu.
Piekarnik nagrzać do 180 C. Wyrobioną masę nabierać łyżką stołową i formować kulki delikatnie je spłaszczając. Wykorzystać połowę a do pozostałej dodać łyżkę kakao i wymieszać.
Uformowane ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 15 minut. Najlepsze są po przestudzeniu.