Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Ciastko-pierożki z powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naj naj naj prostsze ciastka jakie znacie !!!

Ciastko-pierożki z powidłami

Składniki:

Ciastko-pierożki z powidłami

 

  • Kostka sera imperiał
  • Kostka margaryny lub masła
  • 300g mąki pszennej
  • Powidła (nie może być dżem), ja używam Łowicz śliwkowe
  • Odrobina cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Ciastko-pierożki z powidłami
Ser, mąkę i masło mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto należy rozwałkować i wycinamy kółka o średnicy mniej więcej 6-7 cm. Do środka kładziemy łyżeczkę powideł i i sklejamy brzegi. Wykładamy pierożki na blachę (nie trzeba jej niczym smarować) i wkładamy do piekarnika na 20 minut na 180 stopni (powinny być przyrumienione). Można posypać cukrem pudrem i schrupać :)

Tagi:

sery ser