Sposób przygotowania:
Ciasto amerykańskie
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę, odstawić. Do dużej miski wbić całe jajka, dodać cukier i zmiksować. Następnie dodać kakao, porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Miksować aż składniki się połączą. Następnie do masy dodać pokrojone wcześniej jabłka i wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do dużej blaszki (35x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ładnie wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec do suchego patyczka ok 40-50 minut, funkcja góra dół. Przed podaniem gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Do ciasta mozna też dodać 1 łyżeczkę cynamonu jeśli ktoś lubi.
Ciasto przełożyć do dużej blaszki (35x25) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ładnie wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec do suchego patyczka ok 40-50 minut, funkcja góra dół. Przed podaniem gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Do ciasta mozna też dodać 1 łyżeczkę cynamonu jeśli ktoś lubi.
bajtek
Megi-
zbysiowa