Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Ciasto awaryjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Topimy margarynę i studzimy, dodajemy cukier oraz jajka. Mieszamy i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia...

Ciasto awaryjne

Składniki:

Ciasto awaryjne

 

  • 20 dag owoców
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 3 jaja
  • 3/4 kostki margaryny
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasto awaryjne
Topimy margarynę i studzimy, dodajemy cukier oraz jajka. Mieszamy i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wrzucamy owoce, dokładnie mieszamy i wylewamy na natłuszczoną formę do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 stopni C. przez ok 30-40 minut. Po upieczeniu dekorujemy cukrem pudrem.