Sposób przygotowania:
Ciasto białkowe makowo-kokosowe z galaretką
Ciasto: białka ubić na sztywna pianę. Dodać cukier, proszek do pieczenia, mak i wiórki kokosowe.
Ciasto wylać na dużą blaszkę.
Upiec w piekarniku rozgrzanym do 170-180°C
Krem: galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dolać ¾ szklanki alkoholu.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Dodać jogurt naturalny i 1/3 letniego płynu z galaretką.
Krem wylać na przestudzony placek.
Do pozostałej galaretki dolać resztę alkoholu.
W galaretce maczać biszkopty, układać na kremie.
Całość polać polewą czekoladową.
Ciasto wylać na dużą blaszkę.
Upiec w piekarniku rozgrzanym do 170-180°C
Krem: galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Dolać ¾ szklanki alkoholu.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Dodać jogurt naturalny i 1/3 letniego płynu z galaretką.
Krem wylać na przestudzony placek.
Do pozostałej galaretki dolać resztę alkoholu.
W galaretce maczać biszkopty, układać na kremie.
Całość polać polewą czekoladową.