Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe z kisielem
Ciasto : Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem. Białka dodajemy do żółtek , a zaraz potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy.Wierzch: Brzoskwinie kroimy w kostkę. Kisiele gotujemy wg. przepisu na opakowaniu ale ilośc wody zmniejszamy o połowę !!! Do ugotowanego dodajemy owoce. Mieszamy i gorący wylewamy na upieczone ciasto. Wiórki kokosowe prażymy na patelni i posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika na ok. 10 -15 minut na 180C Studzimy i posypujemy dodatkowo pokrojonymi brzoskwiniami.Smacznego!
Netka
Ostra na Słodko