Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe z wypiekacza
Z 10 dag mąki, 8-10 dag masła, 3 łyżek cukru i łyżeczki cukru waniliowego zagnieść kruszonkę. Całe jajka z cukrem, cukrem waniliowym i odrobiną soli ubijać mikserem około 5-7 minut. Następnie masę jajeczną przelać do formy wypiekacza, dodać miękkie masło, resztę soli, sok z cytryny mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę włożyć do maszyny, włączyć na 10 program, nastawić program zrumienienia skórki. ( Mój wypiekacz to moulinex OW 5003). Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego (około 5 minut) wsypać rodzynki, żurawinę i skórkę cytrynową. Gdy maszyna skończy wyrabianie, wyjąć mieszadełka, wyrównać ciasto, posypać kruszonką i pozostawić do upieczenia. Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić.