Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo- cynamonowe z dynią
1. Jajka ucieramy z cukrem mikserem na puszystą masę, następnie dodajemy olej i nadal ucieramy. Dodajemy mąkę tortową, proszek do pieczenia i startą na dużych oczkach czekoladę, dokładnie ucieramy. Dynię myjemy, osuszamy, usuwamy pestki i obieramy, następnie odważamy 40 dag miąższu i kroimy go w kostkę. Pokrojoną dynię przekładamy do ciasta i mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 7 cm x 30 cm x 8 cm.
3. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy w formie, wyjmujemy, kroimy i podajemy.
2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 7 cm x 30 cm x 8 cm.
3. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy w formie, wyjmujemy, kroimy i podajemy.