monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Ciasto czekoladowo-cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki,pyszne ciasto które robi się dosłownie samo.

Ciasto czekoladowo-cytrynowe

Składniki:

Ciasto czekoladowo-cytrynowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-cytrynowe
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy po jednym jajku nie przerywając ucierania, powoli dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia . Na koniec obieramy cytrynę i kroimy w drobną kostkę usuwając pestki , dodajemy do ciasta ,a drugą cytrynę kroimy na pół i jedną wyciskamy i dodajemy sok do ciasta. Odkładamy około 6 łyżek jasnego ciasta a do reszty dodajemy kakao dobrze mieszamy. Na formę wylewamy część kakaową a na to białą część ,pieczemy ko 45 minut. Jak przestygnie czekoladę rozpuszczamy w soku z drugiej połówki cytryny i polewamy ciasto.

Tagi:

czekolada