blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ciasto czereśniowo-renklodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Ciasto czereśniowo-renklodowe

Składniki:

Ciasto czereśniowo-renklodowe

 

 

  • 500 g czereśni
  • 500 g renklod
  • 3/5 szklanki mąki
  • 3 jąka
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • szklanka mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • łyżka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czereśniowo-renklodowe
Mąkę wsypać do miski, w środku zrobićwgłębienie, dodać jajka, olej i sól. Wyrabiać łyżką, stopniowo dolewając mleko. Dodać cukierpuder. Wyrobić, odstawić ciasto na 30 min. Czereśnie i śliwki umyć, poukładać w formie, zalać ciastem. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec 45 min w temp. 200° C. 5 min przed końcem pieczenia posypać cukrem.