Sposób przygotowania:
Ciasto Delicjie
CIASTO:Bialka ubijamy na sztywno pozniej dodajemy cukier i ubijamy az sie ubije. mieszamy skladniki sypkie i dodajemy do ubitych bialek . delikatnie mieszamy . Wylewamy na blache i kladziemy do nagrzanego piekarnika . Pieczemy w tem 170 C okolo 40 min.KREM: z 0,5 litra mleka odlewamy okolo 0,5 szklanki W ktorej rozprowadzamy budyn i zoltka.Wlewamy to na reszte gotujacego mleka . Powstaly budyn odstawimy aby wystygl. 3 galaretki rozprowadzamy w 1,5 szklance gotujacej wody odstawiamy aby tezaly. Gdy galaretki zaczynaja tezec odlewamy 3/4 tezejacej galaretki.Do pozostalej dolewamy okolo 1szkl gotujacej wody i rozprowadzamy. Poslozy nam do zalania ciasta na wierzchu. Gdy budyn jest zimny ucieramy go z margaryna na puszysta mase.Do utartej masy budyniowej powoli wlewamy 3/4 tezejacej galaretki ciagle ucierajac mikserem. Tak powstaly krem wylewamy na wczesniej upieczone ciasto . Na krem kladzieny ananasy odsaczone i pokrojone w kostke, Na ananasy delicjie maczane w zalewie z ananasa, na dlicjie wylewamy pozostala galaretka . Smacznego