Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe na jogurcie z rabarbarem
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, wlewamy mleko, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Na koniec dodajemy olej.
Zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę.
Rabarbar kroimy w kostkę.
Ciasto wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Następnie wykładamy Rabarbar, posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Na koniec dodajemy olej.
Zagniatamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.
Odstawiamy na 1 godzinę.
Rabarbar kroimy w kostkę.
Ciasto wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Następnie wykładamy Rabarbar, posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Smacznego ;)
lukrowanepierniczki