Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z dyniąETAP 1

Dynię kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy tymiankiem, świeżo mieloną solą morską i pieprzem. Całość skrapiamy oliwą i zapiekamy na półmiękko w 180°C.
ETAP 2

Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy do miękkości.
ETAP 3

Ser feta kroimy w kostkę.
ETAP 4

Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy go z wierzchu jajkiem a następnie dzielimy na równe prostokąty.
ETAP 5

Przygotowane porcje ciasta przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy prostokąt wykładamy na środek dynię, fileta oraz ser feta. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem i posypujemy natką pietruszki.
Tak przygotowaną dyniową przekąskę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 15- 20 minut w 190°C do zrumienienia brzegów.
Magdalena88
zbysiowa
Marika-