Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z dyniąETAP 1
![Ciasto francuskie z dynią Ciasto francuskie z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-francuskie-z-dynia-382892.jpg)
Dynię kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy tymiankiem, świeżo mieloną solą morską i pieprzem. Całość skrapiamy oliwą i zapiekamy na półmiękko w 180°C.
ETAP 2
![Ciasto francuskie z dynią Ciasto francuskie z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-francuskie-z-dynia-382893.jpg)
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy do miękkości.
ETAP 3
![Ciasto francuskie z dynią Ciasto francuskie z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-francuskie-z-dynia-382894.jpg)
Ser feta kroimy w kostkę.
ETAP 4
![Ciasto francuskie z dynią Ciasto francuskie z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-francuskie-z-dynia-382895.jpg)
Ciasto francuskie rozwijamy. Smarujemy go z wierzchu jajkiem a następnie dzielimy na równe prostokąty.
ETAP 5
![Ciasto francuskie z dynią Ciasto francuskie z dynią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-francuskie-z-dynia-382896.jpg)
Przygotowane porcje ciasta przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy prostokąt wykładamy na środek dynię, fileta oraz ser feta. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem i posypujemy natką pietruszki.
Tak przygotowaną dyniową przekąskę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 15- 20 minut w 190°C do zrumienienia brzegów.
Magdalena88
zbysiowa
Marika-