Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z kurczakiem
Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Kurczaka pozbawić skóry i koci, pokroić na mniejsze kawałki. Można użyć także fileta z kurczaka. Dorzucić do cebuli. Pieczarki obrać, przekroić na pół i na plasterki. Dodać do prawie usmażonego kurczaka. Całość przyprawić. Smażyć około 10-15 minut. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić na kawałeczki. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów i połowę każdego z nich posmarować keczupem. Na nim ułożyć porcje farszu i posypać serem żółtym. ciasto złożyć na pół przykrywając farsz. Brzegi dokładnie zlepić. Wierzch powykłuwać nożem w kilku miejscach i posmarować wodą. Piec około 20 minut w temp. 180st C.