Sposób przygotowania:
Francuskie z kurczakiem i wędzonym serem
Cebulę kroimy w pióra i dusimy chwilę na maśle. Następnie dodajemy szatkowaną kapustę pekińską i dusimy razem. Jeśli zajdzie taka potrzeba podlewamy odrobiną wody. Gdy kapusta zmięknie dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojoną w paski pierś i dusimy chwilę pod przykryciem. Ogórki kroimy w cienkie plastry, a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę z mięsem odstawiamy aby lekko ostygły. Ciasto rozwijamy i kroimy na kwadraty 12 na 12 cm. Na środku każdego układamy porcję kapusty i mięsa. Na to kładziemy kilka plasterków ogórka, a całość posypujemy serem. Składamy na pół i dociskamy brzegi za pomocą widelca. Smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i pieczemy około 25 min w 200 stopniach.