WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1330]

Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Płaty ciasta francuskiego smażone na patelni, przełożone twarożkiem i oprószone cukrem pudrem. Pyszne na ciepło lub na zimno.

Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem

 

  • Ok. 80-100g ciasta francuskiego
  • Ok. 100g bialego sera zmielonego
  • 2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem

ETAP 1:

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 3 kawałki równej wielkości, u mnie prostokąty. Patelnię teflonowa rozgrzać i włożyć ciasto. Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu aż się zrumienią. Przełożyć na drugą stronę i również usmażyć. Wyłożyć na talerz.

Pierwszy kawałek ciasta posmarować połową twarożku, przykryć drugim kawałkiem ciasta i posmarować resztą twarożku.

Ułożyć ostatni kawałek ciasta i oprószyć cukrem pudrem.

Podawać na ciepło lub na zimno.

Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem
Ser biały wymieszany z serkiem waniliowym.
Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem
Usmażone kawałki ciasta francuskiego wyłożone na talerz
Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem
Kawałki ciasta francuskiego w trakcie smażenia na patelni
Ciasto francuskie z patelni z twarożkiem
Kawałki ciasta francuskiego wyłożone na suchą patelnię