Sposób przygotowania:
Francuskie rożki z jabłkiem z tosteraETAP 1:
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnka. Wsypać cukier i wlać ok. 2 łyżki wody. Dusić aż jabłka zaczną się lekko rozpadać. Wymieszać z cynamonem. Kisiel rozmieszać w odrobinie zimnej wody i wlać do garnka. Szybko wymieszać. Jabłka powinny się zagęścić. Jabłka odstawić do wystudzenia.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty. Na połowie kwadratów ułożyć jabłka po 2-3 łyżeczki na jeden kawałek ciasta. Nakryć pozostałymi kawałkami ciasta i zlepić brzegi. Tosty piec w rozgrzanym opiekaczu po kilka minut do zarumienienia.
Wykładać na talerz i przekroić na pół. Podawać na ciepło lub na zimno oprószone cukrem pudrem.