Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z farszem z kaszy orkiszowej
Dwie torebki kaszy orkiszowej ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy lekko przestygnie wrzucić do miski. Dodać pokrojone listki mięty, posiekane migdały, pokrojone w kostkę suszone morele oraz ser z niebieską pleśnią. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi podociskać. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem (jeśli ktoś lubi). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, potem zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez 10 minut.
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi podociskać. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem (jeśli ktoś lubi). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, potem zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez 10 minut.
lukrowanepierniczki
biedroneczki