anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto galaretkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo delikatne i lekkie ciasto, do przygotowania można użyć też serowo w wersji Light choć nie uważam aby były lepsze.

Ciasto galaretkowe

Składniki:

Ciasto galaretkowe

 

  • 5 jaj
  • 1 szkl.mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy
  • Masa
  • 1200 g serowo homogenizowanych
  • 4 galaretki cytrynowe
  • 1 puszka owoców koktajlowych
  • 3 galaretki owocowe

Sposób przygotowania:

Ciasto galaretkowe
Białka ubić na sztywno, zasypać cukrem i ubić. Dodać żółtka i mąkę przesianą z budyniem i z proszkiem do pieczenia.upiec w temp 180 stopni koło 30 minut, wystudzić. Serki włożyć do miski 4 galaretki rozpuścić w 1 szkl wody i dodać zimne do serków. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt ułożyć odsaczone owoce koktajlowe. 3 Galaretki owocowe rozpuścić w1 litrze wody i tężejacą galaretka zalać ciasto . Bardzo dokładnie schłodzić.