Sposób przygotowania:
Ciasto irish cream bez pieczenia
Połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Żółtka utrzeć na puch , dodać mąki i resztę mleka .Dokładnie utrzec aby nie było grudek.Połączyć z gotującym się mlekiem i ugotować budyń,odstawić do ostygnięcia Masło utrzeć do białości , łączyć ostrożnie z budyniem na koniec wlać niewielkim strumieniem likier.Kawę rozpuścić w gorącej wodzie ,przestudzić i połączyć z kieliszkiem likieru. Formę wyłożyć folią spożywczą , biszkopty namoczone w kawie układać na dnie formy,(namoczoną częścią do góry) wyłożyć połowę masy , ułożyć następną warstwę namoczonych biszkoptów, ułożyć 3/4 pozostałej masy ,przykryć warstwa namoczonych biszkoptów , posmarować resztą masy . Posypać obficie kakao.Wstawić do lodówki na całą noc! SMACZNEGO