Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z likierem
Przygotować ciasto: Wymieszać suche składniki ze sobą. W drugiej misce wymieszać składniki mokre oprócz kawy. Do mokrych składników stopniowo dosypujemy suche cały czas miksując na małych obrotach. Następnie wlewamy stopniowo kawę cały czas miksując. Ciasto wlewamy do formy, pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni. Ciasto po upieczeniu wystudzić, przekroić na trzy części. Ubijamy śmietanę ze śmietan fiksami ( można dosłodzić cukrem według uznania). Śmietanę dzielimy na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać. Ciasto nasączyć likierem i wyłożyć część białej śmietany, przykryć drugim plastrem ciasta nasączyć likierem i wyłożyć ciemną śmietanę. Nałożyć trzecią część ciasta nasączyć i wyłożyć resztę śmietany, dowolnie dekorować.