Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki, smaczny placek z jagodami

Ciasto jagodowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto jagodowe

 

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 3 duże jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukry wanilinowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jagodowe
Jagody odsączyć z kompotu na sicie. Jajka ubić z cukrem, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Dolać do ciasta olej i mleko, połączyć dokładnie składniki. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na koniec wysypać jagody, piec ok. 50-55min. w 180st. C. Ewentualnie po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Ciasto jagodowe
Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem.
Ciasto jagodowe
Jagody wysypać na rozlane ciasto równomiernie.

Tagi:

jajko jajka