nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Ciasto jagodowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto z jagodami każdemu zasmakuje. Dzięki temu smakołykowi poczujemy smak lata. Jagody mogą być również ze słoika.

Ciasto jagodowe

Składniki:

Ciasto jagodowe

 

  • Jagody 30 dag,
  • Śmietana 30% 400 ml,
  • Galaretka niebieska,
  • Jaja 6 sztuka,
  • Mąka pszenna 6 łyżek,
  • Proszek do pieczenia,
  • Cukier 6 łyżek
  • śnieżka 1 opakowania
  • .

Sposób przygotowania:

Ciasto jagodowe
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno cukrem.2. Ubijamy dalej dodając żółtka.3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Zarabiamy biszkopt i wylewamy na blaszkę. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.4. Następnie ściągamy z biszkopta skórkę. 5. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wody. 6. Śmietanę ubijamy na sztywno ze śnieżką. Wlewamy tężejącą galaretkę i ubijamy. Dodajemy jagody i mieszamy łyżką.7. Wylewamy na biszkopcik. Wstawiamy do lodówki. Gotowe.