Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowe
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno cukrem.2. Ubijamy dalej dodając żółtka.3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Zarabiamy biszkopt i wylewamy na blaszkę. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.4. Następnie ściągamy z biszkopta skórkę. 5. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wody. 6. Śmietanę ubijamy na sztywno ze śnieżką. Wlewamy tężejącą galaretkę i ubijamy. Dodajemy jagody i mieszamy łyżką.7. Wylewamy na biszkopcik. Wstawiamy do lodówki. Gotowe.
edytaha
Mąki pszennej 6, ale czego: łyżek, szklanek?
Ile proszku do pieczenia?
Cukru 6 sztuk?
edytaha
nulkaa22
Jest to zwykły biszkopt, wiec czas pieczenia to ok. 30 minut, ale to zależy od piekarnika. Temperatura: max 180 stopni.
6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
zewa
Proponuję edytować przepis i napisać go poprawnie, bo nie każdy czyta komentarze. jeśli ktoś chciałaby skorzystać z przepisu to produkty wywali do kosza bo nic z tego nie wyjdzie.
nulkaa22
Tak, przepis jest edytowany. Tylko czeka na akceptację moderatora. Sama się sobie dziwię, że tak to wyszło. Coś musiało mi ucieknąć jak pisałam.
zewa
Dzięki za odpowiedź :)