Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowe z bezą i masą
Beza: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier puder i zmiksować. Dodać sok z cytryny i jeszcze chwile pomiksować. Wylać na blachę wyłozoną papierem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 120 stopni. Pieczemy przez około półtorej godziny, a po tym czasie wyłączamy piekarnik pozostawiając jednak bezę w środku aż do sotudzenia. Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać żółtka, gdy będzie utarte dodać przesitowaną mąke z proszkiem. Podzielic na dwie części, każdą z nich rozłozyć na blasze. Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Masa: Przygotować zelatynę wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę utrzec na puch, pod koniec dodać cukier puder i zimną zelatynę. Zmiksować. Jagody rozgotowac na wolnym ogniu pod koniec dodając cukier zelujący i cały czas mieszając. Ostudzić. Na pierwsze ciasto rozłożyć zimne jagody i posmarować masą. Przyłożyć ciastem, które znów należy posmarować (cienko ) masą i przyłożyć bezą.