Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami i cebulką
Jajko mieszamy z mlekiem i mąką do połączenia składników.
Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry, podsmażamy na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wlewamy masę jajeczną, smażymy przez chwilę na wolnym ogniu, a następnie odwracamy na drugą stronę i jeszcze przez chwilę smażymy.
Przekładamy na talerz i podajemy oprószone startym serem.
Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry, podsmażamy na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wlewamy masę jajeczną, smażymy przez chwilę na wolnym ogniu, a następnie odwracamy na drugą stronę i jeszcze przez chwilę smażymy.
Przekładamy na talerz i podajemy oprószone startym serem.