Omlet z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna propozycja na szybkie, smaczne i przede wszystkim pożywne śniadanie. Omlet w takiej wersji jest moim ulubieńcem.

Omlet z pieczarkami i cebulką

Składniki:

Omlet z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami i cebulką
Jajko mieszamy z mlekiem i mąką do połączenia składników.

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry, podsmażamy na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wlewamy masę jajeczną, smażymy przez chwilę na wolnym ogniu, a następnie odwracamy na drugą stronę i jeszcze przez chwilę smażymy.

Przekładamy na talerz i podajemy oprószone startym serem.