Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtoweETAP 1:
Wszystkie składniki ciasta są odmierzane kubeczkiem w którym był jogurt.
Jabłko i banana obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
ETAP 2:
Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli do ubitych białek dosypywać powoli cukier i cały czas ubijać, kiedy piana będzie biała i szklista dodać żółtka i mieszać na mniejszych obrotach miksera.
ETAP 3:
Do masy jajecznej wlać olej i jogurt po dokładnym wymieszaniu, odłożyć mikser i już delikatnie mieszając dodać wymieszane i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia na koniec dodać skórkę i owoce.
ETAP 4:
Okrągłą formę z kominkiem około 24 cm średnicy wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie przelać ciasto, wyrównać i piec w temp. 170st około 50 minut do suchego patyczka.
Upieczone i wystudzone ciasto posypać po wierzchu cukrem pudrem.
zozolek
iziona
Tak jak napisałam w przepisie czyli wszystkie składniki odmierzałam kubeczkiem po jogurcie który miał pojemność jogurtu 125 gram