Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z masą budyniową i truskawkami
Miękkie masło utrzeć z cukrem, nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Następnie dodawać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko a na końcu kakao. Formę (24x40) wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec do suchego patyczka (ok.15 minut). Ciasto wystudzić.
W szklance mleka rozmieszać budyń i mąkę, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać budyń. Ugotować. Wystudzić. Utrzeć masło i połączyć z budyniem.
Truskawki umyć, ostudzić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Wstawić w zimne miejsce, aby lekko stężały.
Masę budyniową wyłożyć na ciasto. Równomiernie rozłożyć owoce i wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
W szklance mleka rozmieszać budyń i mąkę, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać budyń. Ugotować. Wystudzić. Utrzeć masło i połączyć z budyniem.
Truskawki umyć, ostudzić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Wstawić w zimne miejsce, aby lekko stężały.
Masę budyniową wyłożyć na ciasto. Równomiernie rozłożyć owoce i wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.