Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z gruszkami
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata. Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na gładkie i dość gęste ciasto.
Keksówka silikonowa 22 cm i foremka silikonowa (do pracy męża), ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch i delikatnie wcisnąć nie za głęboko połówki gruszek bez ogonków.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w foremkach ciasto wystudzić.
Do pojemnika wsypać puder cukier, dać sok z cytryny i gorącą wodę, wymieszać na gładki i nie mocno gęsty lukier, polać nim po wierzchu ciasta.
Keksówka silikonowa 22 cm i foremka silikonowa (do pracy męża), ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch i delikatnie wcisnąć nie za głęboko połówki gruszek bez ogonków.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w foremkach ciasto wystudzić.
Do pojemnika wsypać puder cukier, dać sok z cytryny i gorącą wodę, wymieszać na gładki i nie mocno gęsty lukier, polać nim po wierzchu ciasta.