Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane kawowe ze śliwkami
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dać jajka, cukier, miękką palmę i utrzeć mikserem do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki mikserem,nie za długo. Do ciasta wsypać kawę rozpuszczalną instant, użyłam kawę orzechową i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Formy silikonowe: torownica 24 cm i keksówka 22 cm (do pracy męża), do foremek wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch, na wierzchu gęsto poukładać połówki śliwek skórką do dołu, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół koło 55 minut, w formach ciasto wystudzić.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem
Formy silikonowe: torownica 24 cm i keksówka 22 cm (do pracy męża), do foremek wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch, na wierzchu gęsto poukładać połówki śliwek skórką do dołu, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół koło 55 minut, w formach ciasto wystudzić.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem