Sposób przygotowania:
Wyśmienity keks
Margarynę utrzeć dodając żółtka, następnie cukier puder i alkohol. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i na koniec połączyć z ubitą pianę z białek. Dodać bakalie wymieszane w łyżce mąki, posiekane orzechy włoskie oraz pokrojone suszone morele. Całość delikatnie wymieszać, wylać do wąskiej foremki delikatnie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do 50 - 60 minut, najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu keks polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Udekorować orzechami włoskimi.
Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do 50 - 60 minut, najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu keks polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Udekorować orzechami włoskimi.
Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia.