Sposób przygotowania:
Kruche ciasto(pleśniak)z karmelizowanymi gruszkami
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, zimne masło i cukier.
Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i łączymy ze sobą.
Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinę.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy gruszki i dodajemy miód.
Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż owoce zmiękną.
Studzimy.
Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta.
Wykładamy na ciasto gruszki.
Na gruszki wykładamy ciemne ciasto.
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier.
Ubitą pianę wykładamy na ciemne ciasto.
Na wierzch wykładamy jasne ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i łączymy ze sobą.
Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinę.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy gruszki i dodajemy miód.
Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż owoce zmiękną.
Studzimy.
Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta.
Wykładamy na ciasto gruszki.
Na gruszki wykładamy ciemne ciasto.
Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier.
Ubitą pianę wykładamy na ciemne ciasto.
Na wierzch wykładamy jasne ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
SylaUla
ciasteczka
gosiapiotrek23
;)
gosiapiotrek23
;)