Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z wiśniami
Wiśnie mrożone bez pestek odmrozić w torebce, potem wylać na sitko, sok do ciasta.
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, jajka, miękką palmę, startą skórkę z pomarańczy sparzonych, posiekaną drobno czekoladę, sok z wiśni i mikserem utrzeć na dość gęste ciasto z 4 minuty na najwyższych obrotach.
Formę silikonową 22 cm posmarować cienko olejem, do formy przełożyć ciasto.
Na wierzchu ciasta rozłożyć odmrożone wiśnie, formę wstawić do urządzenia, ustawić 160 C i 40 minut, zamknąć szufladę i włączyć.
Po zakończeniu programu sprawdzić patyczkiem, jeśli jest ciasto na patyczku to jeszcze dopiec z 10 minut ale na 140 C.
Ciasto wystudzić w foremce, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, jajka, miękką palmę, startą skórkę z pomarańczy sparzonych, posiekaną drobno czekoladę, sok z wiśni i mikserem utrzeć na dość gęste ciasto z 4 minuty na najwyższych obrotach.
Formę silikonową 22 cm posmarować cienko olejem, do formy przełożyć ciasto.
Na wierzchu ciasta rozłożyć odmrożone wiśnie, formę wstawić do urządzenia, ustawić 160 C i 40 minut, zamknąć szufladę i włączyć.
Po zakończeniu programu sprawdzić patyczkiem, jeśli jest ciasto na patyczku to jeszcze dopiec z 10 minut ale na 140 C.
Ciasto wystudzić w foremce, przed podaniem posypać pudrem cukrem.