Sposób przygotowania:
Filety z pstrąga tęczowego z patelni
Świeże filety z pstrąga tęczowego opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i każdy filet natrzeć sokiem z cytryny, kucharkiem, tymiankiem, pieprzem mielonym.
Filety obtoczyć w mące pszennej, kłaść na gorące masło klarowane na patelni. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Seler obrać, opłukać, zetrzeć w rozdrabniaczu na tarce do warzyw, zetrzeć obrane jabłko, wyłożyć do miski, wymieszać z solą, cukrem śmietaną, sokiem z cytryny, pieprzem mielony.
Do ugotowanych ziemniaków wsypać koperek posiekany, wlać masło po rybie i tłuczkiem utłuc ziemniaki, podawać z rybą, surówką.
Filety obtoczyć w mące pszennej, kłaść na gorące masło klarowane na patelni. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
Seler obrać, opłukać, zetrzeć w rozdrabniaczu na tarce do warzyw, zetrzeć obrane jabłko, wyłożyć do miski, wymieszać z solą, cukrem śmietaną, sokiem z cytryny, pieprzem mielony.
Do ugotowanych ziemniaków wsypać koperek posiekany, wlać masło po rybie i tłuczkiem utłuc ziemniaki, podawać z rybą, surówką.